Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft een post Hbo-opleiding gedaan en is verplicht zijn specialisatie door bijscholing up to date te houden. Hij mag de titel Allround sportfysiotherapeut® en/of NVFS sportfysiotherapeut® voeren.

Het Sport-Fysiotherapeutisch Advies (SFA)

Het SFA is een vrij toegankelijk en gedifferentieerd product, gericht op maatwerk, betreffende preventieve sportgerelateerde vragen of dreigende gezondheidsproblemen. Het SFA wordt alleen aangeboden door geregistreerde sportfysiotherapeuten ten behoeve van alle sporters of aankomende sporters.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. De NVFS sportfysiotherapeut® kan je o.a. helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. En hier een goede opbouw in aangeven.

Sporters – advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen. Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten? Ga eens langs bij een NVFS sportfysiotherapeut®. Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies.