Fysiotherapie voor stress gerelateerde klachten en aandoeningen

Doorkijkje 

Hoe zou het voor je zijn als je meer energie zal hebben? Wanneer je weer een positieve kijk op je leven hebt? Kortom, wanneer stress en of pijn je niet meer in de weg staan om te doen wat voor jou belangrijk is? Leven!

Stress

Stress is iets wat we allemaal nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je alert bent en dat je een prestatie kunt leveren.  In beginsel is stress dus iets goeds. Net als voeding. Maar als we teveel eten dat wordt dat ongezond voor ons. Zo is het ook met stress. Als we teveel stress ervaren gaat dat ten koste van onze prestaties en gezondheid. Vermoeidheid, vage pijnklachten, slecht slapen en toenam van lichaamsgewicht kunnen dan onder andere het gevolg daarvan zijn.

Taboe

Het is absoluut geen schande als je last hebt van teveel stress. Het is ook geen teken van zwakte. Dus heeft het geen enkele zin om je daar je aandacht op te vestigen. Het is veel effectiever om je energie te stoppen in het reduceren van stress.

De oplossing

SMC Rijnland Fysiotherapie werkt onder andere met Hartcoherentie. Dit is een methode die ontwikkeld is in het Heartmath instituut in Amerika. Het betreft een simpele en effectieve methode die ervoor zorgt dat je in staat bent om stress te reduceren en hanteren. Hierdoor zullen de lichamelijke klachten, die het gevolg zijn van overmatige stress, verdwijnen. Je zult je snel beter en energieker gaan voelen!

Geen “gepsychologiseer”

Waar je precies stressklachten van hebt is niet relevant. We gaan bijvoorbeeld niet over “het verleden” praten. Je hebt een stressklacht in het “hier en nu”. Daar gaan we samen in het “hier en nu” iets aan doen. Het is dus een actieve aanpak waarmee je concrete resultaten boekt. Rust, energie en vitaliteit. Je wordt ondersteund met een werkboek en een speciaal apparaatje dat je kunt laten zien of de stress in je lijf minder wordt.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jij voor jezelf kunt realiseren? Maak dan een afspraak met SMC Rijnland Fysiotherapie te Leiden bereikbaar op 071-3411312.