Physio bike fit

Bikefitting is een behandeling waarmee we de fiets en de fietser optimaal op elkaar afstellen. Klachten tijdens fietsen kunnen ontstaan door een verkeerde afstelling van de fiets of door een verkeerde houding van de fietser. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut kan u daarbij helpen. Vanuit fysiotherapeutisch oogpunt kijkt hij naar uw fietshouding kan hij fysieke klachten daaraan kan koppelen. Aan de hand van de 4 onderstaande stappen zorgt hij ervoor dat u weer klachtenvrij kunt fietsen.

Prijs: € 150,- Duur: 90 minuten

 

Tijdens het vraaggesprek wordt ingegaan op de reden voor een bikefit, welke klachten er aanwezig zijn, en of deze in verhouding zijn met de frequentie en intensiteit van het fietsen.

Tijdens deze stap onderzoeken we verschillende structuren van het lichaam en hoe deze bewegen:

  • Beweeglijkheid gewrichten
  • Kracht en flexibiliteit spieren
  • Core stability
  • Beenlengteverschil

Dankzij de combinatie van al deze factoren kunnen we inzicht krijgen in datgene dat mogelijk klachten op de fiets uitlokt.

De fiets wordt op een rollenbank gezet en geanalyseerd zonder de renner. Daarna neemt de renner plaats en wordt er gekeken naar de wijze van fietsen. Dankzij de screening van het lichaam en analyse van de fiets kan er vaak reeds een goede inschatting gemaakt worden van de oorzaak van de klacht.

Fiets en lichaam kunnen beide aangepast worden. Aanpassingen op de fiets gebeuren stapsgewijs en zoveel mogelijk met de middelen die reeds op de fiets beschikbaar zijn. Mogelijke aanpassingen kunnen zijn: afstellen schoenplaatjes, hoogte en kanteling zadel, positie stuur, etc. Soms hoeft er aan de fiets weinig tot niets aangepast te worden en zal de focus op de renner zelf liggen. Dit is sterk individueel gericht en kunnen volgende aspecten bevatten: bekken kantelen, specifieke spiergroepen trainen, positie handen op stuur veranderen of mobiliteit in gewrichten verbeteren.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze sportfysiotherapeuten. Om praktische redenen worden alle bikefits uitgevoerd op onze locatie ‘t Leidse Hout.