Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een methode om gewrichten te mobiliseren. De methode is ontwikkeld door de Nieuw- Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan. Het doel van de behandeling volgens het Mulligan Concept is het op een pijnloze wijze herstellen van de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht en de weke delen.

Verbetering in beweeglijkheid

In de gangbare manuele therapie zijn de mobilisatie technieken meestal passief, dat wil zeggen de therapeut voert ze uit, de patiënt ondergaat ze. Bij de Mulligan technieken worden van de patiënt actieve bewegingen gevraagd, terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt. Door op deze manier in de beperkte richting te bewegen, treedt vaak in korte tijd een spectaculaire verbetering op in de beweeglijkheid van het gewricht. Deze techniek is wereldwijd bekend geworden als MWM: mobilisation with movement. Voor elk gewricht in het lichaam, inclusief de gewrichten van de wervelkolom zijn deze actieve, pijnvrije mobilisaties mogelijk.

Vergoeding Mulligan Concept

De behandeling valt onder de normale vergoeding voor fysiotherapie.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze Mulligan Concept behandeling of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Leiden.