Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft een post Hbo-opleiding gedaan en is verplicht zijn specialisatie door bijscholing up to date te houden. Hij mag de titel Allround sportfysiotherapeut® en/of NVFS sportfysiotherapeut® voeren.

Deze specialisatie binnen de fysiotherapie wordt binnen SMC Rijnland ingezet om sporters op elk niveau te begeleiden en om blessures te voorkomen en te behandelen. Onze sportfysiotherapeuten hebben een HBO- of universitaire opleiding afgerond en blijven zich verder specialiseren om zowel beginnende sporters, regelmatige sporters als topsporters de beste zorg op maat te kunnen geven. Individuele begeleiding gericht op alle facetten die bij sporten komen kijken kenmerkt onze aanpak.

Het Sportfysiotherapeutisch Advies (SFA)

Het SFA is een vrij toegankelijk en gedifferentieerd product, gericht op maatwerk, betreffende preventieve sportgerelateerde vragen of dreigende gezondheidsproblemen. Het SFA wordt alleen aangeboden door geregistreerde sportfysiotherapeuten ten behoeve van alle sporters of aankomende sporters.

U kunt bij de sportfysiotherapeuten binnen SMC Rijnland terecht voor sportgerelateerde vragen of dreigende gezondheidsproblemen. Het sportfysiotherapeutisch advies wordt alleen aangeboden door geregistreerde sportfysiotherapeuten ten behoeve van alle sporters of aankomende sporters en is vrij toegankelijk.

Sportfysiotherapie voor beginnende sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. De NVFS sportfysiotherapeut® kan je onder andere helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. En hier met sportfysiotherapie een goede opbouw in aangeven.

Sportfysiotherapie voor regelmatige sporters

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen. Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten? Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies van een van onze sportfysiotherapeuten.

Sportfysiotherapie voor topsporters

Ook voor topsporters heeft SMC Rijnland Fysiotherapeuten veel te bieden. Onze sportfysiotherapeuten zoeken altijd de samenwerking met topsporters en hanteren hier een intensieve begeleiding gericht op alle aspecten die komen kijken bij topsport. Zoals preventieve behandelingen, krachttraining, trainingsadvies, mentale begeleiding en voedingsadvies.

Sportfysiotherapie SMC Rijnland

  • revalidatie complexe sportblessures
  • second opinion sportblessures
  • screening op risicofactoren blessures
  • sport- en performance analyse
  • preventie sportblessures en gezondheidsproblemen
  • loopscholing, training explosiviteit en agility
  • echografie en expertise manueel therapeuten in onderzoek en behandeling
  • specialistische spier-pees therapie
  • flywheel training voor explosiviteit en vermogenstraining

 

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze sportfysiotherapie of maak een afspraak met een van onze sportfysiotherapeuten op onze locatie in Leiden.