Spier-pees therapie

Voor hardnekkige klachten aan spieren en pezen hebben wij een combinatie van behandelingen ontwikkeld waarmee we snel resultaat kunnen boeken. Onze Spier-pees therapie begint met echografie om het probleem te achterhalen. Daarna kiezen we voor Shockwave therapie of EPTE. In beide gevallen beëindigen we de behandeling met Flywheel training om de pees weer volledig te kunnen belasten.

Traject Spier-pees therapie

Echo en behandelplan

Als u bijvoorbeeld chronische pijn heeft aan uw achillespees kijken we met een echografie waar en wat het probleem is. Het kan zijn dat u een verkalking of vocht in uw pees hebt. Op basis van de echo bepalen we het behandelplan.

Shockwave therapie

Afhankelijk van de klacht kunnen we voor Shockwave therapie kiezen. We prikkelen dan de pees zodat het lichaam zelf voor herstel zorgt. Meestal zorgt dit al binnen enkele behandelingen al voor goed resultaat. Met Shockwave therapie bereiken we de volgende effecten:

  • Pijnvermindering
  • Regeneratie
  • Resorptie van calcificaties stimuleren (verkalking verminderen)
  • Detonisatie van musculatuur (ontspanning van de spier)

EPTE behandeling

Uit de echo kan ook blijken dat niet Shockwave maar EPTE een betere behandeling is voor uw klacht. Met EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) prikken we met een dunne naald in de pees en geven we een stroomstootje. Het aangetaste deel van de pees prikkelen we zo om zichzelf te herstellen. Net als bij Shockwave merkt u al in enkele behandelingen of de therapie aanslaat.

Flywheel training

Of u Shockwave, EPTE of een combinatie van beide gebruikt, in alle gevallen eindigt uw behandeling met training. Dat is nodig om het herstel zo goed mogelijk te maken want pezen krijgen zware lasten te verwerken. Voor een spier-pees-klacht gebruiken we de Flywheel training. Een effectieve training waarmee we aan de hand van een vliegwiel de belastbaarheid geleidelijk opbouwen.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze Spier-pees therapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Leiden.