Pilates & Core Function

Pilates & Core Function is een training gericht op de versterking van de romp (core), flexibiliteit van de wervelkolom, houdingsverbetering, souplesse en controle tijdens bewegingen, lichaamsbewustzijn en veel meer. Deze trainingsmethode is ideaal voor sporters, preventie van klachten en de revalidatie van sportblessures en wervelkolom-gerelateerde klachten.

Pilates & Core Function voor iedereen

Atleten en dansers doen aan Pilates om een sterke en flexibele romp te krijgen, sportprestaties te verbeteren, bewegingen er mooier uit te laten zien en sportblessures te voorkomen. Tijdens de revalidatie van diverse blessures is de rompstabiliteit (core) van groot belang en zijn de Pilates & Core Function oefeningen uitermate geschikt. Denk hierbij aan de revalidatie van (chronische) rug- en nekklachten, knierevalidatie zoals na een voorstekruisband-reconstructie of patellofemoraal-pijnsyndroom en sportblessures zoals achillespeestendinopathie, schouderklachten of shin splints.

Houding verbeteren

Indien je je houding wilt verbeteren, je bewegingsgevoel wilt verbeteren, wilt leren ontspannen en flexibeler én sterker wilt worden is Pilates & Core Function iets voor jou. Na een bevalling zijn de oefeningen ideaal om de romp weer sterk, stabiel en flexibel te krijgen. En voor ouderen zijn de oefeningen goed om sterk en soepel te blijven en de kans op vallen te verkleinen.

‘Mind-body’ trainingsmethode

De pijlers van Pilates zijn Centreren, Controle, Flow, Ademhaling, Precisie en Concentratie. Doordat deze aspecten tijdens alle trainingen en oefeningen aan bod komen staan de trainingen garant voor kwaliteit. Deze kwaliteit gaat boven de kwantiteit wat de trainingen veilig én effectief maakt. Zo is het van belang om te letten op je ademhaling, je te concentreren (mindfulness) en de bewegingen met precisie en in een flow uit te voeren. Dit maakt van Pilates een ‘mind-body’ trainingsmethode. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat je een sterke kern en veel controle nodig hebt tijdens de bewegingen en dus optimale trainingen zijn van je buik- en rugspieren. In combinatie met de romp worden de armen en benen ook getraind waardoor er op een functionele manier geoefend wordt.

Positieve verandering

Pilates & Core Function is een veilige en innovatieve trainingsmethode waarbij het lichaam in diverse posities getraind wordt. Grondoefeningen en staande oefeningen leiden tot een positieve verandering van hoe je lichaam eruit ziet, voelt en presteert. De oefeningen worden altijd aangepast op jouw niveau zonder de uitdaging te verliezen. Door simpele aanpassingen tijdens de oefeningen blijven de trainingen leuk, zwaar, effectief én veilig.

Groep en individueel

Binnen SMC Rijnland Fysiotherapeuten worden de Pilates & Core Function altijd door een fysiotherapeut gegeven met een achtergrond in de sport en revalidatie. Er zijn mogelijkheden om in groepsverband te trainen of personal training te krijgen van een van onze in Pilates geschoolde fysiotherapeuten.

Groepslessen Pilates SMC Rijnland

Woensdagavond – locatie Gezondheidscentrum Leiden – 19.00u tot 20.00u
Woensdagavond – locatie Gezondheidscentrum Leiden – 20.00u tot 21.00u
Dinsdagochtend – locatie Gezondheidscentrum Roodenburg Leiden – 8.00u tot 9.00u
Vrijdagochtend – locatie Gezondheidscentrum Roodenburg Leiden – 9.00u tot 10.00u

De kosten voor onze groepslessen zijn €10 per les en €90 voor een 10-rittenkaart.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze Pilates & Core Function of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.