Nieuws

Nieuw in Leiden: de SMC Rijnland Loop

Vanaf nu kun je in Leiden de SMC Rijnland Loop rennen. Bekijk de hele loop van 10km en alle segmenten op Strava (klik hier of op de afbeelding).

De ultieme hardlooprace langs alle SMC Rijnland-locaties in Leiden is een unieke uitdaging vanuit ons als fysiotherapeuten. Het afstrepen van deze ervaring van de bucketlist belooft niet alleen een test van fysieke kracht, maar ook een persoonlijke reis langs de gezondheidscentra waar dagelijks passie voor het vak wordt ingezet. Het is een bijzondere gelegenheid om zowel professionele betrokkenheid als persoonlijke voldoening te ervaren. Heel veel succes en plezier met het lopen van deze race!

Daag vooral ook jouw fysiotherapeut uit om de SMC Rijnland Loop samen te rennen in voorbereiding op de Leiden Marathon, Singelloop, Vlietloop, Glibbertrail of een ander hardloopevenement!

 

SMC Rijnland Loop Hardlopen 10km Leiden Strava

SMC Rijnland Loop Strava Hardlopen 10km Leiden

We zijn aangesloten bij ParkinsonNet om mensen met Parkinson nog beter te kunnen begeleiden

Elwin den Dulk is vanaf 1 januari officieel ParkinsonNet-zorgverlener 🥳

Elwin werkt als fysiotherapeut, manueel therapeut en locatiemanager op locatie ‘t Leidse Hout in Leiden waar hij en zijn team zich steeds meer specialiseren in neurologische revalidatie zoals het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson.

ParkinsonNet is een landelijk netwerk met meer dan 3.900 zorgverleners gespecialiseerd in parkinson.

De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat ons drijft. Door de mens met parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van parkinsonspecialisten. Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg.

Vestibulaire revalidatie en behandeling tinnitus: nieuwe inzichten en netwerken

Michael de Rover heeft zichzelf en onze praktijk op de kaart gezet!

Michael werkt als fysiotherapeut, manueel therapeut en locatiemanager op locatie Roodenburg in Leiden waar hij en zijn team zich steeds meer specialiseren in vestibulaire revalidatie, zoals het behandelen en begeleiden van mensen met duizeligheid.

Na 4 dagen cursus heeft hij de eindtoets gehaald en is hij geregistreerd IVRT-therapeut voor vestibulaire revalidatie. IVRT is het Institute for Vestibular Rehabilitation Therapy. Een internationaal vestibulair revalidatie netwerk!

Behandeling van:

  • BPPD (draaiduizeligheid)
  • Vestibulaire hypofunctie
  • Centrale duizeligheid
  • Functionele duizeligheid/ PPPV
  • Vestibulaire migraine + Vestibulaire hyperreactiviteit

Vestibulaire revalidatie is een actieve therapie en bestaat uit actieve oefeningen.

Tevens heeft Michael samen met andere orofaciaaltherapeuten uit de regio, het multidisciplinair team van de GGMD en audiciens een eerste opzet maken voor kennisdeling en verbetering van samenwerking in de regio Zuid-Holland voor “passende zorg” voor tinnitus patiënten. Michael heeft zich de afgelopen jaren als orofaciaaltherapeut gespecialiseerd in o.a. de behandeling  van somatosensorische tinnitus en maakt daarbij gebruik van de nieuwe factsheet van het NVOF (Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie)

Heb je last van tinnitus, duizeligheid of aanverwante klachten en ben je op zoek naar een gespecialiseerde therapeut? Maak dan een afspraak bij Michael de Rover in Leiden of Zoetermeer.

Nieuwe locatie in Sportcomplex 1574 is open voor behandelingen

Het nieuwe Indoor Sportcentrum in Leiden aan de Telderskade en Boshuizerkade heet Sportcomplex 1574. SMC Rijnland Fysiotherapeuten is gevestigd in dit sportcomplex. We beschikken over meerdere behandelkamers en een ruime oefenzaal.

Vanaf 4 oktober 2023 hebben wij onze deuren geopend in dit splinternieuwe complex. Iedereen is welkom om te komen kijken of behandeld te worden door een van onze fysiotherapeuten op deze (top)sportlocatie.

De locatie Sportcomplex 1574 is volledig gericht op het onderzoek, de behandeling en preventie van sportgerelateerde klachten en orthopedische revalidatie zoals kruisbandrevalidatie, revalidatie na een nieuwe knie of nieuwe heup en revalidaties na botbreuken of spier- of peesrupturen. Tot slot zijn de fysiotherapeuten die in Sportcomplex 1574 werken gespecialiseerd in hardloopanalyses en looptraining, trainingsbegeleiding en veldtraining.

Sportcomplex 1754 fysiotherapie SMC RIJNLAND fysiotherapeuten sportfysiotherapie Leiden

Recente publicatie in het vakblad SPORTgericht: Inzichten in leefstijl en gezondheid bij prestatiesporters

Begeleid jij gedreven sporters, of ben je zelf een prestatiesporter? Dan is het raadzaam om leefstijlfactoren onder de loep te nemen. Een gezonde leefstijl is voor sporters namelijk geen een-twee-drietje, terwijl leefstijl wel een grote invloed heeft op zowel de sportprestatie als de gezondheid op korte en lange termijn.

Lees dan dit artikel over leefstijl en gezondheid bij prestatiesporters dat Jaap Wonders schreef voor het vakblad SPORTgericht.

SPORTgericht Jaap Wonders leefstijl en gezondheid prestatiesporters

 

 

 

Online leefstijlprogramma geheel vergoed vanuit basisverzekering

In samenwerking met MiGuide kun je via SMC Rijnland deel nemen aan een online leefstijlprogramma dat volledig vergoed wordt vanuit je basisverzekering!

Het leefstijlprogramma duurt 2 jaar waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt, in groepssessies samen met een leefstijlcoach werkt aan gezonder leven en via een handige digitale app ondersteuning krijgt in je eigen proces.

Om deel te kunnen nemen aan de MiGuide leefstijlinterventie zult u aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

Motivatie: u wilt zich gezonder en fitter voelen en bent bereid om de komende 2 jaar actief aan de slag te gaan met uw leefstijl.

Taalbeheersing: het is belangrijk dat u de Nederlandse taal beheert.

Digitale vaardigheden: aangezien alle sessies online plaatsvinden, is het nodig dat u redelijk digitaal vaardig bent en in het bezig bent van een smartphone voor het gebruik van de MiGuide app.

Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, gelden er aanvullende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft een BMI tussen 25 en 30 met daarbij (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm) Of;
  • U heeft een BMI boven 30

Klik hier voor meer informatie en de link om je aan te melden!

 

 

Online leefstijlprogramma Gecombineerde leefstijlinterventie GLI MiGuide x SMC

Artikel over peesklachten in het vakblak SPORTgericht

Jaap heeft een artikel geschreven over peesblessures/tendinopathie wat helemaal aansluit bij onze werkwijze binnen SMC Rijnland, de e-learning verdieping in peesblessures vanuit de SMC Academy en de basisopleiding peesblessures in samenwerking met Enraf-Nonius.

Behandel je sporters die een peesblessure hebben, of heb je er zelf een? Dan is deze verdieping in de meest voorkomende peesblessure – tendinopathie – een aanrader om te lezen. Er zal worden ingegaan op de diagnostiek en de behandeling, zodat er gericht aan herstel kan worden gewerkt. Pas echter op voor veelgemaakte fouten die het herstel kunnen vertragen.

In het artikel worden een aantal aspecten uitgelicht die bijdragen aan het ontstaan, het beloop en het herstel van dit type peesblessure.

Lees het gehele artikel via deze link (klik hier of op onderstaande pagina).

Verdieping in tendinopathie SMC Rijnland

Stefan fietst voor het goede doel

Stefan Noort gaat de uitdaging aan om op 2 september in Italië de Stelvio op te klimmen als een echte wielrenner. Hij heeft echter zijn hele leven gerugbyd dus dit zal een beproeving worden. Wij steunen hem vanzelfsprekend volledig! Met de fietstocht haalt hij geld op voor het goede doel ‘Stelvio for Life’. Doneer jij ook iets? Dat kan via deze link >> KLIK HIER << Daarmee geef je kankeronderzoek en ook Stefan een duwtje in de rug!

Stefan over zijn actie voor het goede doel:

“Nu ik gestopt ben met het spelen van rugby, was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Dit duurde gelukkig niet lang. Samen met een vriend gaan wij een flinke fiets beklimming doen, namelijk de stelvio pas! De tocht is maar 21 km lang, maar bevat 37 haarspeldbochten en we klimmen naar een hoogte van 2758 meter. Met een gemiddelde helling van 7%! Dit zonder enige wielrenervaring. Dit doen wij samen met de stichting ‘Stelvio for Life’. Om zo geld in zamelen voor persoonlijk kanker onderzoek. Met dit onderzoek is het doel om de behandeling tegen kanker zo goed mogelijk aan te passen aan de persoon en het soort kanker. Om zo gerichter en effectieve behandeling te kunnen geven. Ook ik ben iemand verloren aan deze vreselijke ziekte, en bij mijn werk hoor ik steeds meer verdrietige verhalen! Met deze actie hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren met de strijd tegen kanker.”

 

De Stelvio die Stefan op 2 september 2023 gaat beklimmen voor het goede doel

Koninklijke onderscheiding Jaco de Wolf

Woensdag 26 april 2023 was een speciale dag voor Jaco de Wolf want hij kreeg een Koninklijke onderscheiding!!

Team SMC Rijnland vierde dit heugelijke feit natuurlijk samen met de Ridder met zwaarden in de Orde van Oranje Nassau!

Jaco ontving deze onderscheiding, omdat hij de afgelopen 20 jaar een bijzondere bijdrage leverde aan onze maatschappij. Als eigenaar van SMC Rijnland (en de SMC Academy) heeft hij vele jaren vele patiënten geholpen. Daarnaast heeft hij zich op vrijwillige basis als fysiotherapeut en (medisch) begeleider ingezet bij de Leidse sportverenigingen UVS, Njord en Roomburg, bij Schaatsploeg Team TNT Express en de Haagse Politie Sportvereniging (HPSV) afdeling wandelen. Als reserveofficier bij het Koninklijke Marine-Korps Mariniers levert Jaco een belangrijke bijdrage aan de vrede en veiligheid binnen en buiten onze landsgrenzen. Deze verbintenis is vrijwillig doch in zijn geval allerminst vrijblijvend. Dit jaar is hij vijftien jaar militair in trouwe dienst.

 

Jaco de Wolf SMC Rijnland Fysiotherapeuten Ridder met zwaarden in de Orde van Oranje Nassau

Prachtige waardering door onze patiënten

We hebben ons ‘rapportcijfer’ van 2022 gekregen en zijn blij met deze prachtige waardering door onze patiënten! Bedankt!

Een 9,2!

Daar kun je mee thuiskomen.

En een de mate waarin de praktijk wordt aanbevolen is ook zeer positief!

Met 4,5 sterren (van de 5 sterren) op contact, behandelplan en praktijk zijn wij ook tevreden.

We zullen ons met passie blijven inzetten om al de facetten op hoog niveau te houden en waar kan te verbeteren. “Want iedereen verdient een specialistische aanpak” – Team SMC Rijnland. SMC Rijnland staat voor Sport Medisch Centrum maar ook voor Specialistisch Multidisciplinair Centrum. Een laagdrempelig centrum waar een team van bevlogen, gespecialiseerde en klantgerichte fysiotherapeuten klaar staat om iedereen met positieve energie de best mogelijke zorg te bieden. Het is dan ook onze missie om een laagdrempelige specialistische aanpak te kunnen bieden aan iedereen in de regio Rijnland, maar ook ver daarbuiten.

Bekijk de hele review: SMC Rijnland Fysiotherapeuten certificaat review patienten