Nieuws

Tariefwijziging en pinnen

Sinds december kunnen patiënten op de Oosterkerkstraat te Leiden direct na de behandeling afrekenen door te pinnen bij de balie.

Als u aanvullend verzekerd bent, verandert er niets; de rekening zal rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gaan. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie, kunt u direct na behandeling te betalen (pin of contant).

Let op: vanaf 1 februari 2019 zal direct na de behandeling afrekenen verplicht worden indien u niet voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie. Daarnaast worden de tarieven binnen onze praktijk per 1 januari 2019 aangepast. U vindt ze hier of in de wachtruimte van de praktijk.

Nieuwe locatie: Lammenschansweg

Vanaf 1 januari zal onze nieuwe locatie op de Lammenschansweg 15C open gaan.

Onze orofaciaal en manueel therapeut Michael de Rover zal hier aan de slag gaan op:

maandagmiddag en -avond (13.00 – 20.30),
woensdagochtend (08.00 – 12.30) en
donderdag (08.00 – 18.00).

Voor het maken van een afspraak, kunt u bellen naar ons centrale nummer in Leiden: 071 – 3411312.

Occlusietraining: innovatieve krachttraining

Vanaf heden hebben de fysiotherapeuten van SMC Rijnland de beschikking over occlusietraining.

Bij occlusietraining wordt de bloedtoevoer naar het te trainen lichaamsdeel gedeeltelijk afgesloten met een manchet, waarna oefeningen met lichte weerstand gedaan worden. Hierdoor krijgen de getrainde spiergroepen extra winst in omvang en kracht zonder dat er zwaar belast wordt.

Deze innovatieve krachttrainingsmethode is zeer geschikt voor mensen met krachtsverlies als gevolg van een operatie, artrose, kraakbeenproblematiek, botbreuk en spier- of peesklachten. Ook bij mensen met verminderde spierkracht en functionaliteit vanwege een algemene lage belastbaarheid en chronische klachten kunnen we occlusietraining inzetten.

SMC Rijnland beschikt over een occlusieband met drukmeter waardoor de afsluiting (occlusie) gereguleerd kan worden en er zodoende veilig en effectief getraind kan worden.

Vernieuwde rustmetabolisme meting

Wil jij weten of je een snelle of trage stofwisseling hebt? Hoeveel kilocalorieën je verbruikt gedurende de dag? Dit is belangrijk om te weten indien je wilt afvallen, sport in gewichtsklassen of herstellende bent van een ziekte of blessure. Kom langs bij SMC Rijnland voor onze vernieuwde rustmetabolisme meting.

Vier uur voor de test mag er niet gegeten worden, drinken mag wel. Kosten van de test zijn 50 euro. Hiervoor wordt uw rustmetabolisme gemeten, krijgt u een uitgewerkt verslag en advies op maat.

Neem contact op voor meer informatie of lees meer over de Rustmetabolisme meting.

Telefonische bereikbaarheid

Wellicht heeft u het al gemerkt: wij hebben een nieuwe telefoon. Dit om onze bereikbaarheid te verbeteren.

Zodra u ons belt, hoort u een welkomstboodschap. Blijft u vooral aan de lijn, dan nemen wij zo snel mogelijk de telefoon aan.
Indien de lijn bezet is, zult u te horen krijgen dat u in de wachtrij bent geplaatst. Ook dan kunt u aan de lijn blijven, u wordt vanzelf te woord gestaan.

Wij zijn iedere werkdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 bereikbaar. In een uitzonderlijk geval is onze telefoniste kort afwezig, en zult u tijdens deze tijden toch onze voicemail krijgen. Spreek wat in en u wordt teruggebeld, of probeer het na een kwartier nogmaals.

Nieuw! Verbeter je roei-prestaties met onze inspanningstest roei-ergometer

Ben je benieuwd naar je specifiekeroeiconditie? Wil jij weten wat je maximale zuurstofopname is tijdens het roeien? Bij welke hartslag bereik jij je omslagpunt? Welke trainingszones zijn voor jou het beste om aan te houden? Verbeter je roei-prestaties door te trainen op hartslag!

Lees meer… “Nieuw! Verbeter je roei-prestaties met onze inspanningstest roei-ergometer”

SMC Rijnland officieel Spier-pees-specialist

Fyzzio heeft ons officieel benoemd tot Spier-pees-specialist. Aan de hand van ons 4-stappenplan behandelen wij hardnekkige spier- en peesklachten. Echografie staat daarbij voorop. Daarmee kunnen wij snel problemen achterhalen en er adequaat op inspelen. Onder andere met Shockwave therapie, EPTE en oefentherapie in de trainingszaal door middel van flywheeltraining boeken we snel resultaat. Vooral voor sporters en atleten is ons spier-pees-specialisme zeer geschikt om binnen korte tijd weer op wedstrijdniveau te komen. Maar ook klachten zoals hielspoor kunnen goed met deze behandeling verholpen worden. Lees meer…