Nieuws

Corona virus en SMC Rijnland

Update rondom Corona

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus hebben wij, met pijn in ons hart, moeten beslissen de meeste fysiotherapie behandelingen stop te zetten tot en met ten minste 28 april. Deze maatregel hebben wij genomen omdat de therapeut geen fysiek contact mag hebben met de patiënt. Alleen voor noodzakelijke, acute zorg en postoperatieve trajecten, die directe fysiotherapeutische zorg behoeven, zijn er dagelijks één of twee fysiotherapeuten in de praktijk aanwezig. Trainingen, groepslessen en aan huis behandelingen gaan helaas niet door.

Om toch de nodige hulp te kunnen bieden kunnen we als praktijk gebruik maken van telefonische en/of videoconsulten. Hierin luisteren naar uw pijnklacht en kunnen we u helpen door het geven van beweegadvies en gerichte oefeningen. Ook bespreken do’s en don’ts. We maken hierbij gebruik van het programma Physitrack. Onze informatievideo zal meer duidelijkheid geven over dit consult.

Ook kunnen we oefenschema’s op maat maken zodat u, juist nu het zo belangrijk is, wel in beweging kunt blijven en aan uw herstel kunt werken. Uw fysiotherapeut zal dit met u bespreken.

Patiënten die nu nog een afspraak hebben staan zullen de komende week gebeld worden door de behandelend fysiotherapeut, om te bespreken of en hoe deze behandeling door kan gaan.

Wij blijven dagelijks van 08:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar (071-3411312) om vragen van patiënten te beantwoorden. Ook kunt u uw vraag per mail stellen op info@smc-rijnland.nl.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Team SMC Rijnland Fysiotherapeuten.


16 mrt 2020

Algemeen

Het kan niemand in Nederland ontgaan zijn. Het Coronavirus grijpt hard om zich heen. Wij hebben overlegd met de artsen van de Gezondheidscentra over hoe het beste te handelen voor onze patiënten.

SMC Rijnland Fysiotherapeuten handelt in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De praktijk blijft geopend voor noodzakelijke fysiotherapeutische zorg. Dus de behandeling met uw therapeut gaat gewoon door.

Hiermee zijn wij het eerste aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg. Zo verminderen we de druk op huisartsenposten en ziekenhuizen.
Denk hierbij aan valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen en het behandelen van fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Belangrijke informatie als u komende periode een afspraak heeft

  • Blijf thuis als u een van de volgende symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts om eventuele besmetting te voorkomen.
  • Blijf thuis als u behoort tot de groep kwetsbare patiënten zoals een oudere leeftijd, chronische ziekte, verlaagde weerstand,… Neem telefonisch contact met ons op en we kunnen indien mogelijk aan huis behandelen.
  • Neem in de wachtkamer 2 meter afstand van elkaar (stoelen zullen op deze wijze door SMC geplaatst worden).
  • We geven op dit moment geen hand bij ontvangst.
  • Was regelmatig uw handen minimaal 20 seconden met zeep of alcohol. Wij nemen tussen elke afspraak hier ook uitgebreid de tijd voor.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en nies/hoest in de binnenkant van de elleboog.
  • Indien u gebruik maakt van de apparaten in de zaal: maak het apparaat schoon met de daarvoor aanwezige spuitbussen (met alcohol) en papier.
  • Gebruik de handpompjes met alcoholgel in de oefenzalen, kamers en balie bij binnenkomst en het verlaten van SMC Rijnland.
  • Neem zelf een grote handdoek mee voor op de behandeltafel.

We vertrouwen op uw begrip en hopen u hierbij goed geïnformeerd te hebben. Wij houden u op de hoogt zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Als u nog vragen heeft kunt u te allen tijde een mail sturen naar info@smc-rijnland.nl of bellen naar SMC Rijnland Fysiotherapeuten: 071-3411312. Wij staan u graag te woord.

U geeft SMC Rijnland een 8,8!

 

Met trots hebben wij ook voor 2019 weer een certificaat “Praktijk met Zorg” mogen ontvangen.

Dit jaar heeft u ons beoordeeld met een schitterende 8.8!

612 patiënten van onze praktijk hebben na afronding van hun behandeling de enquête van Qualiview ingevuld. Dank u wel voor deze positieve waardering.

Fijn dat we als praktijk samen met u goede behandelresultaten konden behalen.
Onze betrokken medewerkers blijven werken aan het op peil houden en uitbreiden van hun deskundigheid om ook in de toekomst de beste resultaten te behalen.

Vallen en opstaan

Taekwondoka Monica herstelt van een voorste kruisband ruptuur en wil terug op internationaal niveau presteren.

Feestelijke opening vestiging Leidse hout

Op donderdag 23 januari hebben we vol trots onze nieuwe vestiging in gezondheidscentrum “Leidse Hout’ geopend. Deze nieuwe praktijk in Leiden ligt dichtbij het Alrijne ziekenhuis en is gespecialiseerd in revalidatie na een ongeval of operatie. Door samenwerking met de specialisten in het gezondheidscentrum kunnen we onze cliënten een multidisciplinaire aanpak bieden.

 

U kunt terecht in onze locatie Leidse Hout

Dieperpoellaan 28A
2334 CN Leiden

Internationale wetenschappelijk publicatie

Deze maand is een wetenschappelijke publicatie van onze hand verschenen in het internationale tijdschrift IJSPT (International Journal of Sports Physical Therapists).
Het artikel gaat over de positieve effecten van vliegwieltraining en de toepassing daarvan in de fysiotherapeutische setting.

Natuurlijk kunt u bij SMC Rijnland terecht voor vliegwieltraining. Onze therapeuten zijn opgeleid en gespecialiseerd in deze trainingsvorm.
Via deze link is het artikel in zijn geheel te lezen.

Aanpak van schouderklachten

Schouderpijn is een vervelend en vaak langdurig probleem. De bron van de pijn kan liggen in een spier, pees, het schouderkapsel of de slijmbeurs. Belangrijk is om dit goed in kaart te brengen om tot de beste behandeling te komen. In de diagnostiek gebruiken wij echografisch onderzoek in aanvulling op het fysio- manueeltherapeutisch onderzoek.
Tijdens de therapie kunnen onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten veel verschillende behandelopties inzetten waaronder Percutane Electrolyse, shockwave-therapie, dry-needling en vliegwieltraining.

Onze nieuwste infographic geeft meer informatie over schouderklachten en laat de te volgen stappen binnen het onderzoek en het uitgebreide scala aan behandelopties van SMC Rijnland zien.

Nieuwe infographic over kaakklachten

Bekijk onze nieuwste infographic over kaakklachten en het behandeltraject van de orofaciaaltherapeut. Daarin krijgt u een duidelijk overzicht van de meest voorkomend klacht aan het gezicht. Waar komt het vandaan en hoe komt u er vanaf? Michael de Rover is onze orofaciaaltherapeut en helpt u gedurende het hele traject, van intake tot behandeling en begeleiding bij oefeningen die u zelf kunt doen. Bekijk ook het filmpje over orofaciaaltherapie. Heeft u kaakklachten? Maak dan een afspraak met Michael de Rover op onze locaties in het gezondheidscentrum Leiden aan de Lammerschans of in Zoetermeer.

Vliegwieltraining ter preventie van sportblessures

Binnen SMC Rijnland werken we al geruime tijd met innovatieve trainingsmethodes. Een daarvan is vliegwieltraining.

Doordat oefeningen uitgevoerd worden onder continue weerstand, met excentrische overload en op hoge snelheid wordt er extra veel spieractiviteit en spiervermogen gevraagd. Dit komt niet alleen goed van pas in herstel van spier- en peesklachten en tijdens orthopedische revalidaties. We kunnen vliegwieltraining ook perfect inzetten voor het voorkomen van sportblessures.

Een recente studie uit 2018 (Monajati et al.) laat zien dat vliegwieltraining beter uit de bus komt vergeleken met oefeningen met lichaamsgewicht voor het voorkomen van risicofactoren die kunnen leiden tot hamstring- en voorste-kruisbandblessures.

Onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ bieden wij vliegwieltraining aan voor individuele sporters en sportteams. Het protocol met de oefeningen kunt u hier bekijken.

Unieke kansen voor sport-specifieke revalidatie

Christa van Roessel is een van onze fysiotherapeuten en manueel therapeut in opleiding. Zij is ons contact bij voetbalvereniging UVS in Leiden waar ze naast de fysiotherapie ook loopscholing en coördinatietraining geeft. Daarmee speelt ze een belangrijke rol in de ambitie van UVS om blessures zoveel mogelijk te voorkomen en om verantwoord om te gaan met spierbelasting en herstel. Over een paar maanden zullen haar ambities een nog groter bereik krijgen, als locatiemanager van de nieuwe vestiging van SMC Rijnland. Lees meer… “Unieke kansen voor sport-specifieke revalidatie”

Oefentherapie artrose in basisverzekering

Vorig jaar was het al ingevoerd. Toch nog even een reminder want we merken dat velen nog niet op de hoogte zijn. De oefentherapie bij artrose aan heup of knie kunt u gewoon verhalen op uw basisverzekering. Het gaat om 12 medisch noodzakelijke behandelingen die u gedurende een jaar kunt benutten. Vraag uw verzekeringsmaatschappij of u in aanmerking komt voor deze behandelingen.

Lees het hele bericht op de website van kngf.