Behandeling aanhoudende pijnklachten

Aanhoudende pijn

Als fysiotherapeuten begrijpen we dat het leven met aanhoudende pijn een uitdaging kan zijn. Wij zien en behandelen veel mensen met aanhoudende pijn en weten dat een op de vijf mensen dagelijks last heeft van aanhoudende pijnklachten. Deze aanhoudende pijnklachten zijn ook bekend als chronische pijn en kan invloed hebben op alle aspecten van ons leven, van het uitvoeren van dagelijkse activiteiten tot het genieten van sociale interacties. Onze gespecialiseerde behandelingen kunnen verlichting bieden en u helpen uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Behandelplan aanhoudende pijnklachten

Bij het behandelen van aanhoudende pijn is het belangrijk om te begrijpen dat elk individu uniek is en verschillende behoeften heeft. Pijn kan zich in diverse delen van het lichaam uiten en veelvoorkomend is lage-rugpijn, nekpijn, schouderpijn, heuppijn en kniepijn. Ons ervaren team van gespecialiseerde fysiotherapeuten zal samen met u werken om een persoonlijk behandelplan op te stellen. We luisteren naar uw specifieke klachten, analyseren uw huidige situatie en nemen uw doelen mee in de behandeling.

Wetenschappelijk bewezen behandelmethodes

De belangrijkste doelen van onze behandelingen zijn het verminderen van pijn en het verbeteren van de dagelijks functioneren. Natuurlijk willen we graag werk maken van uw persoonlijke doel en zal de behandeling dan ook altijd op u als individu afgestemd zijn. Daarbij kunnen we diverse wetenschappelijk bewezen behandelmethodes inzetten, zoals pijneducatie, oefentherapie, Pilates & Core training manueel therapie, psychosomatische fysiotherapie, Cognitieve Functionele Therapie en leefstijltherapie.

Gezondheidsverbetering fysiek, mentaal en leefstijlgerelateerd

Naast het verminderen van pijn kunnen we onze pijlen ook richten op het vergroten van uw fysieke gezondheid. Dit houdt in dat we werken aan het verbeteren van uw conditie, flexibiliteit, kracht en stabiliteit. Door gerichte oefeningen en training kunnen we ervoor zorgen dat u uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren zonder onnodige pijn en beperkingen.

De behandeling van aanhoudende pijn is niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarom besteden we ook aandacht aan uw mentale welzijn. We kunnen u helpen omgaan met stress en angst, die vaak gepaard gaan met aanhoudende pijn. Het aanleren van ontspanningstechnieken en het bieden van ondersteuning kan u helpen om beter om te gaan met uw pijn en uw geestelijke gezondheid te verbeteren.

Daarnaast kunnen we u ook adviseren en begeleiden bij het aanpassen van uw levensstijl en bespreken we graag wat er nog allemaal mogelijk is om gezond(er) door het leven te gaan. Positieve gezondheid is een van de concepten die we daarbij inzetten.
Mensen met aanhoudende pijn slapen vaak slechter, eten minder gezond, bewegen minder en kunnen daardoor in een negatieve spiraal belanden. Wij helpen u graag om de juiste stappen te zetten op het vlak van leefstijl om weer in een opwaartse positieve spiraal terecht te komen.

Maak een afspraak

Als u lijdt aan aanhoudende pijn, weet dan dat u er niet alleen voor staat. Ons toegewijde team van fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen. Door een combinatie van gespecialiseerde behandelingstechnieken, oefeningen, begeleiding en ondersteuning, zullen we samenwerken om uw pijn te verminderen en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u te helpen en uw pijnvrije leven terug te krijgen!

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze aanpak of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten op een van onze locaties in Leiden of Zoetermeer.