Opleidingen

De SMC Academy


SMC Academy is opgericht in 2022, maar bouwt voort op de bijna 40 jaar ervaring van MSP Opleidingen, waar eigenaar en docent Jaco de Wolf  jarenlang zelf les heeft gegeven. MSP Opleidingen is in 1984 gestart met het geven van opleidingen in het domein massage en gezondheid.
Met de kennis en ervaring vanuit MSP Opleidingen maakt de SMC Academy een vliegende start als opleidingsinstituut.

Vanuit een team met heel veel experts met verschillende specialismen, zullen veel interessante sportmedische scholingen worden ontwikkeld voor fysiotherapeuten, masseurs, verzorgers en trainers. Er staan dus mooie dingen te gebeuren de komende jaren.

De missie van de SMC Academy is om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontplooiing op het gebied van gezondheidszorg, gezondheid, wellness en fitness.

De visie: leren moet leuk zijn!

De stof wordt zo aangeboden dat de student het maximale uit zichzelf haalt. Dit door samenwerking met medestudenten en ondersteund door de docent. Theorie en praktijk wisselen elkaar af waardoor deze in elkaar overvloeien en zo tot één geheel komen voor een beter begrip en handelen van de student. Dit met als eindresultaat een adequaat geschoolde professional. De SMC Academy biedt mensen kansen om zich te ontwikkelen door middel van verdiepende kennis en praktische toepassing. Onze opleidingen worden verzorgd in een prettige leeromgeving waarbij de student in zijn kracht wordt gezet.

Op het huidige programma staan de opleiding sportmassage en verzorging, de opleiding sportzorgmasseur, de workshop neuromusculair trainen, de e-learning verdieping in peesblessures en de e-learning leefstijl voor spieren. Neem vooral een kijkje op de website van de academy. www.smc-academy.nl

 

Opleiding sportmassage en verzorging

Wil jij het verschil maken? Volg dan de beroepsopleiding sportmassage en verzorging in Leiden bij de SMC Academy. Je leert van ervaren docenten de fijne kneepjes van het vak sportmassage en sportverzorging om het verschil te kunnen maken bij sporters en sportclubs. Na de opleiding kun je je eigen praktijk starten of aan de slag bij een sportteam, fysiotherapiepraktijk of wellnesscentrum.

Meer informatie over deze opleiding sportmassage vind je hier.

 

Opleiding sportZORGmasseur

Ben jij de sportmasseur die zich wil verdiepen en specialiseren? Dan ben je bij onze opleiding tot sportZORGmasseur op het juist adres. De opleiding sportZORGmasseur is dé vervolgopleiding voor de gediplomeerde sportmasseur en geeft je alle handvaten om als “sportmasseur plus” aan de slag te gaan. Je zet jezelf op de kaart en neemt je plaats in de sportzorgketen in zodat je professioneel kunt samenwerken met (sport)fysiotherapeuten en sportartsen.

Meer informatie over deze opleiding sportZORGmasseur vind je hier.

 

Opleiding Physical Performance Trainer

De Physical Performance Trainer is de specialist op het gebied van fysieke trainingen, prestatieverbetering, blessurepreventie en de begeleiding van geblesseerde sporters.
Wil jij de specialist worden op het vlak van fysieke training en sporters begeleiden om hun prestaties te verbeteren en sterker terug te komen na een blessure? Dan is de opleiding Physical Performance Trainer iets voor jou!

Meer informatie over de opleiding Physical Performance Trainer vind je hier.

 

Workshop neuromusculair trainen

In deze workshop leer je over de wetenschap en praktijk van neuromusculair trainen. Neuromusculair trainen wordt breed ingezet binnen de sportmedische wereld. Denk aan oefeningen ter blessurepreventie, trainingen tijdens revalidaties zoals de voorste-kruisbandrevalidatie en schouderrevalidatie.
Fysiotherapeuten zetten neuromusculair trainen vaak in tijdens behandelingen en kunnen door middel van deze workshop nog beter begrijpen wat ze doen en nog meer oefenvormen aanbieden aan patiënten en sporters. Deze workshop is zeker ook interessant voor sportmasseurs, sportzorgmasseurs, oefentherapeuten en trainers.

Meer informatie over deze workshop neuromusculair trainen vind je hier.


E-learning verdieping in peesblessures

Deze e-learning gaat diep in op de aspecten die bij het onderzoek en behandelen van peesklachten komen kijken.
Je leert meer over de fysiologie en pathofysiologie van pezen, het continuüm model van tendinopathie, diagnostische criteria, risicofactoren, prognostische factoren en behandelopties die je kunt inzetten tijdens de peesrevalidatie. Er wordt door middels van voorbeelden, plaatjes, verhalen en casussen inzicht gegeven in het behandelen van peesblessures. Een e-learning die gemaakt is voor fysiotherapeuten maar waar ook sport(zorg)masseurs de tanden in kunnen zetten. Specialiseer jij je ook in peesblessures? Dan is deze e-learning echt iets voor jou!

Meer informatie over deze e-learning verdieping in peesblessures vind je hier.


E-learning leefstijl voor spieren

In deze online training leer je op een gestructureerde manier over leefstijlfactoren die een rol spelen voor spieren. We gaan in op voeding, beweging, slaap en psychosociale factoren die een relatie hebben met spieren. Denk daarbij aan hoe leefstijlfactoren kunnen bijdragen aan het herstel van spierblessures, de preventie van spierklachten, het verminderen van spierspanning en het voorkomen van spierkramp.

We leren je gespreksvaardigheden en coachingstechnieken om jouw cliënt te motiveren en te coachen op weg naar een gezondere leefstijl met gezondere spieren. Deze cursus is een perfecte aanvulling voor o.a. de masseur, verzorger, fysiotherapeut en leefstijlcoach om gedurende de behandelingen veelvoorkomende vragen te kunnen beantwoorden over de invloed van leefstijl op spieren. Daarnaast kun je na deze cursus specifieke leefstijlcoaching aanbieden voor jouw cliënten.

Meer informatie over deze online leefstijlcursus vind je hier.