Historie

Het SMC Rijnland is in 2006 opgericht wegens de vraag naar ‘hands – off’ oefentherapie naast de reguliere fysiotherapie. Gedurende de groeiperiode van het centrum heeft het zich verplaatst vanuit Leiderdorp naar de rand van Leiden (het Waardterrein) naar haar uiteindelijke vaste adres in het hartje van Leiden aan de Oosterkerkstraat.

Fusie

Haar huidig vorm kreeg zij na fusie met de Praktijk voor Fysiotherapie & Manuele therapie ‘Oude Haven’ tot SMC Rijnland Fysiotherapeuten. Eind 2012 heeft het SMC Rijnland zich gevestigd in het Gezondheidscentrum Leiden waar zij de fysiotherapie en specialisaties hiervan voor haar rekening neemt. Inmiddels is het SMC Rijnland uitgegroeid tot een toonaangevende praktijk binnen de Leidse regio.

Locaties Zoetermeer

Sinds 2015 is SMC Rijnland Fysiotherapeuten ook actief binnen Zoetermeer. Hier zijn wij de samenwerking aangegaan met huisartsenpraktijk Weidedreef. In 2017 is het beweegcentrum aan de Violiervaart geopend. Dit om extra zorg te kunnen bieden voor revalidatie en herstel na een operatie aan heup, knie en voorste kruisband. Beide praktijken zijn gevestigd in de wijk Seghwaert.

Locaties Leiden

Begin 2020 heeft er in Leiden ook een uitbreiding plaatsgevonden. Achtereenvolgend zijn de locaties Gezondheidscentrum ’t Leidse Hout en Gezondheidscentrum Roodenburg geopend waar SMC Rijnland deel van uit maakt met praktijken met meerdere behandelkamers en ruime oefenzalen. In 2023 zijn we gevestigd in het gloednieuwe Sportcomplex 1574.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze fysiotherapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Leiden.