Behandeling stressklachten

Hoe zou het voor je zijn als je meer energie zou hebben? Of wanneer je weer een positieve kijk op je leven zou ervaren? Kortom, wanneer stressklachten en/of pijn je niet meer in de weg staan om te doen wat voor jou belangrijk is. Leven!

Teveel stress

Stress is iets wat we allemaal nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je alert bent en dat je een prestatie kunt leveren. In beginsel is stress dus iets goeds. Net als voeding. Maar als we teveel eten dan wordt het ongezond voor ons. Zo is het ook met stress. Als we teveel stress klachten ervaren gaat dat ten koste van onze prestaties en gezondheid. Vermoeidheid, vage pijnklachten, slecht slapen en toename van lichaamsgewicht kunnen dan onder andere het gevolg daarvan zijn.

Stress reduceren

Het is absoluut geen schande als je last hebt van teveel stress. Het is ook geen teken van zwakte. Het heeft dus geen enkele zin om daar je aandacht op te vestigen. Het is veel effectiever om je energie te stoppen in het reduceren van stress.

Oplossing stressklachten

SMC Rijnland Fysiotherapie werkt met lichaamsbewustwording en maakt daarbij vaak gebruik van bewegingsvormen en een unieke behandelmethode waar je feedback krijgt door middel van een oefenbal. De bal nodigt uit tot bewegen, heeft speelsheid, daagt uit tot balans en een nieuw evenwicht. Het geeft je inzicht en bewustzijn van hoe je lichaam gebruikt wordt. We hebben allemaal gewoontes in ons bewegen en in ons denken, doen en voelen. Deze kunnen zorgen voor overbelasting, meer spierspanning, pijn en klachten. Door met de bal te “spelen” leer je weer wat bewegen makkelijk maakt. Zo kan je uit gewoontes komen die je vast hebben gezet.
Bewegingsvormen die bijdragen aan het verminderen van stress en stressklachten zijn mind-body-oefeningen zoals Pilates en yoga of oefenvormen die daar op lijken.

Het betreffen simpele en effectieve methodes die ervoor zorgen dat je in staat bent om stress te reduceren en hanteren. Hierdoor zullen de lichamelijke klachten, die het gevolg zijn van overmatige stress, verminderen of verdwijnen. Je zult je snel beter en energieker gaan voelen.

Concrete resultaten

Waar je precies stressklachten van hebt is niet relevant. We gaan bijvoorbeeld niet over “het verleden” praten. Je hebt een stressklacht in het “hier en nu”. Daar gaan we samen in het “hier en nu” iets aan doen. Het is dus een actieve aanpak waarmee je concrete resultaten boekt.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze methode om stress klachten te verminderen of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.