Behandeling stressklachten

Hoe zou het voor je zijn als je meer energie zou hebben? Of wanneer je weer een positieve kijk op je leven zou ervaren? Kortom, wanneer stressklachten je niet meer in de weg staan om te doen wat voor jou belangrijk is.

Teveel stress

Stress is iets wat we allemaal nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je alert bent en dat je een prestatie kunt leveren. In beginsel is stress dus iets goeds. Net als voeding. Maar als we teveel eten dan wordt het ongezond voor ons. Zo is het ook met stress. Als we teveel stressklachten ervaren en daar niet goed van kunnen herstellen gaat dat ten koste van onze prestaties en gezondheid. Vermoeidheid, vage pijnklachten, slecht slapen en toename van lichaamsgewicht kunnen dan onder andere het gevolg daarvan zijn.

Stress reduceren

Het is absoluut geen schande als je last hebt van teveel stress. Het overkomt ons soms en is ook geen teken van zwakte. Het heeft dus weinig zin om daar je aandacht op te vestigen. Het is veel effectiever om je energie te stoppen in het reduceren en managen van stress zodat er herstel optreedt na een stressvolle periode en je zelf de touwtjes in handen neemt om je stresslevels te reguleren.

Behandelmethoden voor het verminderen van stressklachten

Wij kunnen diverse behandelmethodes inzetten om de reactie op stress te beïnvloeden en klachten als gevolg van stress te laten herstellen. Onze gespecialiseerde psychosomatische fysiotherapeuten werken onder andere met lichaamsbewustwording, ademhalingsoefeningen, beweegvormen zoals mind-body-oefeningen Pilates en Yoga, coaching en oefenvormen om je stress te managen en advies over herstelactiviteiten.

Het betreffen simpele en effectieve methodes die ervoor zorgen dat je in staat bent om stress te reduceren en hanteren. Hierdoor zullen de lichamelijke klachten, die het gevolg zijn van overmatige stress, verminderen of verdwijnen. Je zult je snel beter en energieker gaan voelen.

Unieke oplossing voor stressklachten

Psychosomatisch fysiotherapeut Marjo Sweijen maakt gebruik van een unieke behandelmethode waar je feedback krijgt door middel van een oefenbal. De bal nodigt uit tot bewegen, heeft speelsheid, daagt uit tot balans en een nieuw evenwicht. Het geeft je inzicht en bewustzijn van hoe je lichaam gebruikt wordt. We hebben allemaal gewoontes in ons bewegen en in ons denken, doen en voelen. Deze kunnen zorgen voor overbelasting, meer spierspanning, pijn en klachten. Door met de bal te “spelen” leer je weer wat bewegen makkelijk maakt. Zo kan je uit gewoontes komen die je vast hebben gezet. Waar je precies stressklachten van hebt is niet relevant. We gaan bijvoorbeeld niet over “het verleden” praten. Je hebt een stressklacht in het “hier en nu”. Daar gaan we samen in het “hier en nu” iets aan doen. Het is dus een actieve aanpak waarmee je concrete resultaten boekt.

Leefstijl, omgeving en stress

We weten uit onderzoek én de praktijk dat de omgeving (bv. werk of thuissituatie) en leefstijl grote invloed hebben op stressgerelateerde klachten. Door middel van leefstijltherapie, de inzet van leefstijl binnen de reguliere fysiotherapie, en positieve gezondheid kijken we samen naar de oorzaken van klachten. Dit kan te maken hebben met werk-privébalans, ademhaling, slaap, beweging, voeding, emoties, zingeving en sociale factoren. Door stap voor stap te werken aan een gezonde(re) leefstijl in een gezonde(re) omgeving kunnen stressklachten verminderen en verdwijnen.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze methode om stressklachten te verminderen of maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.