Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit vergoed van hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een gezonde verandering in gedrag op lange termijn. De gecombineerde leefstijlinterventie leert u hoe u een gezonde leefstijl vol kunt houden op langere termijn. Er is aandacht voor gezonde voeding, meer beweging en hoe u dit kunt volhouden in het dagelijkse leven. Het programma richt zich op een gezonde gedragsverandering.

Voor wie?

Heeft u overgewicht of bijvoorbeeld een verhoogd risico op diabetes type 2? Dan kunt u mogelijk meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist om mee te kunnen doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie. Via SMC Rijnland kun je vervolgens terecht bij meerdere GLI-groepen. Wij sturen je door naar de juiste contactpersoon. De trajecten zijn altijd in groepsverband en duren 2 jaar.

Individuele leefstijltherapie

Start u liever een individueel traject met een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in leefstijl? Bekijk dan hier wat wij u kunnen bieden wat betreft een traject van leefstijltherapie. Meestal wordt dit vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Meer informatie

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie of maak een afspraak om het over uw traject te hebben.