Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Heeft u overgewicht of bijvoorbeeld een verhoogd risico op diabetes type 2? Dan kunt u mogelijk meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht om gezonder te leven. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit vergoed van hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een gezonde verandering in gedrag op lange termijn. De gecombineerde leefstijlinterventie leert u hoe u een gezonde leefstijl vol kunt houden op langere termijn. Er is aandacht voor gezonde voeding, meer beweging, beter slapen en ontspanning en hoe u dit kunt volhouden in het dagelijkse leven. Het programma richt zich op een gezonde gedragsverandering.

Online gecombineerde leefstijlinterventie MiGuide

MiGuide helpt mensen met (ernstig) overgewicht bij het verbeteren van de leefstijl door leefstijlcoaching in combinatie met een handige app. Het programma duurt 2 jaar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 

GLI Gecombineerde Leefstijl Interventies SMC Rijnland Leiden Zoetermeer MiGuide

Hoe werkt het?

Het programma bestaat uit groepssessies, individuele gesprekken met een leefstijlcoach en u krijgt allerlei digitale middelen ter ondersteuning. Alle sessies zijn online, via videobellen. Zo kunt u gemakkelijk vanuit uw eigen vertrouwde plek deelnemen. Het programma is erop gericht om u te helpen om met kleine stapjes uw gewoontes en gedrag te veranderen. Zo komt u steeds dichter bij uw doel en is het makkelijker vol te houden. U krijgt ook gratis toegang tot de MiGuide app, die kan ondersteunen bij uw leefstijl doelen.

Kosten

Het programma wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering met een doorverwijzing van de huisarts. Er is geen sprake van een eigen risico.

Deelnamevoorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan MiGuide CooL-programma zult u aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

Motivatie: u wilt zich gezonder en fitter voelen en bent bereid om de komende 2 jaar actief aan de slag te gaan met uw leefstijl.

Taalbeheersing: het is belangrijk dat u de Nederlandse taal beheert.

Digitale vaardigheden: aangezien alle sessies online plaatsvinden, is het nodig dat u redelijk digitaal vaardig bent en in het bezig bent van een smartphone voor het gebruik van de MiGuide app.

Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, gelden er aanvullende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft een BMI tussen 25 en 30 met daarbij (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm) Of;
  • U heeft een BMI boven 30

Tijdsinvestering

Wanneer u begint met het programma, dient u gemiddeld 1 uur per week te besteden aan het maken van opdrachten, het lezen van achtergrondinformatie en het bijwonen van online sessies. Daarnaast werkt u dagelijks aan het nemen van kleine stappen om gezonde gewoontes aan te leren.  De hoeveelheid tijd dat dit vraagt hangt af van uw eigen doelen en situatie. Het gehele traject duur 2 jaar.

Klik hier om u aan te melden

Na uw aanmelding plant MiGuide eerst een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek van ongeveer 10 minuten. Tijdens dit gesprek kunnen ze eventueel een intakegesprek met de leefstijlcoach inplannen, dat ongeveer een uur duurt.

GLI Gecombineerde Leefstijl Interventies SMC Rijnland Leiden Zoetermeer

Individuele leefstijltherapie

Start u liever een individueel traject met een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in leefstijl? Bekijk dan hier wat wij u kunnen bieden wat betreft een traject van leefstijltherapie. Meestal wordt dit vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Of maak direct een afspraak met een van onze leefstijltherapeuten op onze locatie in Leiden of Zoetermeer.

Medisch Verantwoord Bewegen

Begeleiden bij sporten en bewegen is geen onderdeel van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Natuurlijk kunt u binnen SMC Rijnland wel terecht om op een verantwoorde manier in beweging te komen. Sporten op uw eigen niveau en onder begeleiding bewegen doet u bij ons via het Medisch Verantwoord Bewegen.

Meer informatie

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie.