Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit vergoed van hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een gezonde verandering in gedrag op lange termijn. De gecombineerde leefstijlinterventie leert u hoe u een gezonde leefstijl vol kunt houden op langere termijn. Er is aandacht voor gezonde voeding, meer beweging en hoe u dit kunt volhouden in het dagelijkse leven. Het programma richt zich op een gezonde gedragsverandering.

Voor wie?

Heeft u overgewicht of bijvoorbeeld een verhoogd risico op diabetes type 2? Dan kunt u mogelijk meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist om mee te kunnen doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie. De trajecten zijn altijd in groepsverband en duren 2 jaar. Momenteel bieden wij bij SMC Rijnland geen GLI-groepen aan. Als je contact met ons opneemt kunnen wij je wel doorsturen naar de juiste contactpersoon.

Individuele leefstijltherapie

Start u liever een individueel traject met een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in leefstijl? Bekijk dan hier wat wij u kunnen bieden wat betreft een traject van leefstijltherapie. Meestal wordt dit vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Of maak direct een afspraak met een van onze leefstijl-fysiotherapeuten op onze locatie in Leiden of Zoetermeer.

Meer informatie

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie.