Occlusietraining: innovatieve krachttraining

Vanaf heden hebben de fysiotherapeuten van SMC Rijnland de beschikking over occlusietraining.

Bij occlusietraining wordt de bloedtoevoer naar het te trainen lichaamsdeel gedeeltelijk afgesloten met een manchet, waarna oefeningen met lichte weerstand gedaan worden. Hierdoor krijgen de getrainde spiergroepen extra winst in omvang en kracht zonder dat er zwaar belast wordt.

Deze innovatieve krachttrainingsmethode is zeer geschikt voor mensen met krachtsverlies als gevolg van een operatie, artrose, kraakbeenproblematiek, botbreuk en spier- of peesklachten. Ook bij mensen met verminderde spierkracht en functionaliteit vanwege een algemene lage belastbaarheid en chronische klachten kunnen we occlusietraining inzetten.

SMC Rijnland beschikt over een occlusieband met drukmeter waardoor de afsluiting (occlusie) gereguleerd kan worden en er zodoende veilig en effectief getraind kan worden.