Vestibulaire revalidatie en behandeling tinnitus: nieuwe inzichten en netwerken

Michael de Rover heeft zichzelf en onze praktijk op de kaart gezet!

Michael werkt als fysiotherapeut, manueel therapeut en locatiemanager op locatie Roodenburg in Leiden waar hij en zijn team zich steeds meer specialiseren in vestibulaire revalidatie, zoals het behandelen en begeleiden van mensen met duizeligheid.

Na 4 dagen cursus heeft hij de eindtoets gehaald en is hij geregistreerd IVRT-therapeut voor vestibulaire revalidatie. IVRT is het Institute for Vestibular Rehabilitation Therapy. Een internationaal vestibulair revalidatie netwerk!

Behandeling van:

  • BPPD (draaiduizeligheid)
  • Vestibulaire hypofunctie
  • Centrale duizeligheid
  • Functionele duizeligheid/ PPPV
  • Vestibulaire migraine + Vestibulaire hyperreactiviteit

Vestibulaire revalidatie is een actieve therapie en bestaat uit actieve oefeningen.

Tevens heeft Michael samen met andere orofaciaaltherapeuten uit de regio, het multidisciplinair team van de GGMD en audiciens een eerste opzet maken voor kennisdeling en verbetering van samenwerking in de regio Zuid-Holland voor “passende zorg” voor tinnitus patiënten. Michael heeft zich de afgelopen jaren als orofaciaaltherapeut gespecialiseerd in o.a. de behandeling  van somatosensorische tinnitus en maakt daarbij gebruik van de nieuwe factsheet van het NVOF (Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie)

Heb je last van tinnitus, duizeligheid of aanverwante klachten en ben je op zoek naar een gespecialiseerde therapeut? Maak dan een afspraak bij Michael de Rover in Leiden of Zoetermeer.