Beweegprogramma oncologie

Het beweegprogramma oncologie is voor mensen die worden of zijn behandeld voor kanker.
Het programma is gericht op het behouden en/of verbeteren van de fitheid, conditie en spierkracht om dagelijkse activiteiten weer op te pakken en de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden.

Waarom bewegen tijdens en na kanker

Tijdens en na een oncologisch traject is het belangrijk om in beweging te blijven. Sporten heeft een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, de spierkracht, vermoeidheid, het immuunsysteem en de mentale weerbaarheid. Het is gebleken dat regelmatige lichaamsbeweging bij de (ex-)oncologiepatiënt een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven.

Groepstraining

Tijdens het trainingsprogramma van 3 maanden krijgt u professionele begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. In het programma is er aandacht voor het verbeteren van kracht, conditie, balans. Ook is het belangrijk om weer vertrouwen krijgen in uw lichaam en is erg ruimte voor eventuele andere hulpvragen. Er wordt 2 keer per week getraind om uw doelen te bereiken. Het programma begint met een intake. Aan de hand daarvan wordt uw trainingsschema opgesteld

Voor patiënten die nog niet in een groep kunnen trainen is bewegen ook erg belangrijk. In dat geval is individuele fysiotherapie de aangewezen therapievorm. Deze vorm van therapie is ook mogelijk in onze praktijk.

Kosten en vergoeding

Op verwijzing van de oncoloog, specialistisch verpleegkundige, huisarts of revalidatie-arts kunt u deelnemen aan dit beweegprogramma. De kosten voor dit beweegprogramma worden vaak gedeeltelijk vergoed door uw Aanvullende Verzekering. Hoeveel u vergoed krijgt kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over ons beweegprogramma oncologie of maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.