Herstelzorg Covid-19

Veel van de patiënten die corona hebben doorgemaakt houden (langdurig) last van klachten. We merken dat de nasleep van het coronavirus erg lang kan zijn, ongeacht de ernst van de ziekte. Sommige ex-corona patiënten die wekenlang op de IC lagen, herstellen redelijk snel, terwijl andere met milde klachten veel langer last ondervinden van zeer uiteenlopende klachten. Vooral heftige vermoeidheidsklachten spannen de kroon. Daarnaast komen kortademigheid, spierpijn-, gewrichts- en hoofdpijnklachten vaak voor.

Klachten die niet alleen de dagelijkse activiteiten belemmeren, maar ook werken en sporten praktisch onmogelijk maken. Deze patiënten hebben veel baat bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn.

Daarom zijn er binnen onze praktijk een aantal collega’s opgeleid om deze patiënten te kunnen behandelen. Zij hebben allemaal een uitgebreide basisscholing longaandoeningen gedaan, en hebben zich daarna bijgeschoold op het gebied van revalidatie na corona.

De behandelingen zijn gericht op

  • Maken van persoonlijke behandeldoelen
  • Verbeteren van de ademhaling en verminderen van benauwdheidsklachten
  • Opbouwen van kracht en conditie
  • Geven van advies over oppakken van dagelijkse activiteiten, werkzaamheden en sport

Samenwerking met specialisten

Alle coronatherapeuten werken samen met de huisarts, diëtist en ergotherapeut. Als u een verwijzing heeft van de huisarts of specialist worden 50 behandelingen voor herstelzorg Covid-19 vergoed uit de basisverzekering.

Maak een afspraak

Bel 071-341 13 12 voor meer informatie over onze coronatherapeuten of maak een afspraak in onze locatie in Leiden of Zoetermeer.