Pilates

Pilates & Core Function is een training gericht op de versterking van de romp (core), flexibiliteit van de wervelkolom, houdingsverbetering, souplesse en controle tijdens bewegingen, lichaamsbewustzijn en veel meer. Deze trainingsmethode is ideaal voor sporters, preventie van klachten en de revalidatie van sportblessures en wervelkolom-gerelateerde klachten.

Pilates & Core Function is voor iedereen.

Atleten en dansers doen aan Pilates om een sterke en flexibele romp te krijgen, sportprestaties te verbeteren, bewegingen er mooier uit te laten zien en sportblessures te voorkomen. Tijdens de revalidatie van diverse blessures is de rompstabiliteit (core) van groot belang en zijn de Pilates & Core Function oefeningen uitermate geschikt. Denk hierbij aan de revalidatie van (chronische) rug- en nekklachten, knierevalidatie zoals na een voorstekruisband-reconstructie of patellofemoraal-pijnsyndroom en sportblessures zoals achillespeestendinopathie, schouderklachten of shin splints.

Indien je je houding wilt verbeteren, je bewegingsgevoel wil verbeteren, wil leren ontspannen en flexibeler én sterker wilt worden is Pilates & Core Function iets voor jou.

Na een bevalling zijn de Pilates & Core Function oefeningen ideaal om de romp weer sterk, stabiel en flexibel te krijgen. En voor ouderen zijn de oefeningen goed om sterk en soepel te blijven en de kans op vallen te verkleinen.

Pilates & Core Function is goed voor lichaam en geest.

De pijlers van Pilates zijn Centreren, Controle, Flow, Ademhaling, Precisie en Concentratie. Doordat deze aspecten tijdens alle trainingen en oefeningen aanbod komen staan de trainingen gerant voor kwaliteit. Deze kwaliteit gaat boven de kwantiteit wat de trainingen veilig én effectief maakt. Zo is het van belang om te letten op je ademhaling, je te concentreren (mindfulness) en de bewegingen met precisie en in een flow uit te voeren. Dit maakt dat Pilates een ‘mind-body’ trainingsmethode. De oefeningen zo ontwikkeld dat je een sterke kern en veel controle nodig hebt tijdens de bewegingen en dus een optimale training is van je buik- en rugspieren. In combinatie met de romp worden de armen en benen ook getraind waardoor er op een functionele manier geoefend wordt.

Pilates & Core Function is een veilige en innovatieve trainingsmethode waarbij het lichaam in diverse posities getraind wordt. Grondoefeningen en staande oefeningen leiden tot een positieve verandering van hoe je lichaam eruit ziet, voelt en presteert.

De oefeningen worden altijd aangepast op jouw niveau zonder de uitdaging te verliezen. Door simpele aanpassingen tijdens de oefeningen blijven de trainingen leuk, zwaar, effectief én veilig.

Binnen SMC Rijnland Fysiotherapeuten worden de Pilates & Core Function altijd door een fysiotherapeut gegeven met een achtergrond in de sport en revalidatie. Er zijn mogelijkheden om in groepsverband te trainen of personal training te krijgen van een internationaal gecertificeerd Pilates instructeur (Balanced Body).